top of page

BRAND

Woningen: 

In woningen is er vanaf  januari 2020 de verplichting van rookmelder op elke verdieping. Los van de verplichting welke in 2020 ingaat is het verstandig en geeft het een geruster gevoel om niet te wachten tot het te laat is. De wasdroger is brandoorzaak nummer 1. Door rookmelders te plaatsen is misschien niet alle materieel te redden maar het belangrijkste is dat u tijdig verwittigd wordt door een sirene zodat u uw gezin en uzelf de tijd gunt om te vluchten in dit geval. Ook de plaatsing van CO-melder kan levens redden. De rookmelders zijn te koppelen met elkaar zodat wanneer er 1 alarm geeft iedere rookmelder zijn geintegreerde sirene laat afgaan. Bij alarm kan er ook naar een telefoonnummer gebeld worden zodat u op de hoogte gebracht wordt.

 

Bedrijven:

In bedrijven voorzien wij de brandmeldinstallatie met onder meer brandmeldcentrale, handbrandmelders, sirenes, rookmelders... Dit om de mensen in het bedrijf tijdig te alarmeren bij brand zodat men tijdig het gebouw kan verlaten.

 

Ook voorzien wij in diverse preventiemiddelen zoals brandblussers, blusdekens, noodverlichting, brandkasten en pictogrammen. 

bottom of page